Jena Malone, Willow Shields in Jennifer Lawrence Foto: Reuters
Jena Malone, Willow Shields in Jennifer Lawrence Foto: Reuters

25-letna zvezdnica franšize je tokrat požela hvale kritikov v temnovijoličasti Diorjevi obleki z dolgimi rokavi. Vsa pozornost pa je bila usmerjena na globok dekolte. Tudi tokrat s svojo izbiro ni razočarala Banksova, ki v franšizi igra modno najbolj ozaveščeni lik Effie Trinket. Pozornost fotografskih objektivov je tokrat privabljala s kreacijo Elle Saab iz kolekcije jesen 2015. Dolgo obleko s potiskom je nadgradila še s posebnim modnim dodatkom na glavi.

Veteranka filmskih preprog Julianne Moore je tokrat stavila na črnino in se po rdeči preprogi sprehodila v kreaciji iz jesenske kolekcije jesen 2016. Izbira Marnija 15-letne Willow Shields je po drugi strani igralki odvzela del mladostniškega sija, a hkrati jo je približala slogu večnih hollywoodskih ikon.

Malce večja spodrsljaja na preprosti sta si privoščili Jena Malone v kreaciji Reema Acraja in Natalie Dormer v kreaciji Rolanda Moureta. Moški del igralske postave Iger lakote je ostal zvest klasiki. Prevladovala je uglajena temno modra barva in že ustaljena sivina pri Joshu Hutchersonu.

Igre lakote: Upor, 2. del prihaja v slovenske kinematografe 19. novembra, a še prej si lahko pogledate utrinke z berlinskega debija.