V podporo Johnu Gallianu. Foto: EPA
V podporo Johnu Gallianu. Foto: EPA

V petek je bila v Rodinovem muzeju na sporedu revija kolekcije kreacij, ki jih je Galliano ustvaril za zdaj že nekdanjega delodajalca, modno institucijo Christian Dior, pred vhodom pa so se fotografi gnetli okoli mladeniča, ki je tja prišel zaradi podpore Gallianu. Ravnotežje je lovil na čevljih z živalskim vzorcem in vrtoglavo visokimi podplati, izpod kosmatega plaščka so kukale gole noge, v eni roki je stiskal šopek rož, v drugi pa tablo z napisom "Kralja ni več."

Pri Diorju so modno revijo vseeno spravili pod streho, pred revijo se je na oder zaradi zadnjih dogodkov prišel opravičit sam direktor Sydney Toledano, ob koncu pa se na odru ni priklonil kreativni vodja predstavljene kolekcije Galliano, pač pa "običajni zaposleni".

Znano je, da se je Galliano znašel v nemilosti zaradi antisemitskih pripomb, ki jih je izrekel v nekem pariškem lokalu med "pijanskim izpadom", incident pa je imel zanj hude posledice. Odrekli so se mu pri Diorju, njegovo vedenje so javno obsodili številni zvezdniki in vplivneži iz sveta mode, zaradi teh izjav pa mu grozi celo zaporna kazen.

V spodnji galeriji si lahko ogledate nekaj utrinkov z Diorjeve modne revije, ki je bila zaradi Gallianovih spornih izjav nekaj časa celo pod vprašajem.