Prikupna Michelle Williams, aktualni obraz torb Louis Vuitton, je že nekaj časa kratkolaska. Foto: EPA
Prikupna Michelle Williams, aktualni obraz torb Louis Vuitton, je že nekaj časa kratkolaska. Foto: EPA

Ena prvih slavnih lepotic, ki se je odločila za to drzno frizersko potezo, je bila v poznih 50. letih Audrey Hepburn, ki se je z Gregoryjem Peckom po ulicah italijanske prestolnice v Rimskih počitnicah potepala s kratkimi lasmi.

V 60. sta bili glasnici "pixie" trenda Mia Farrow (njena pričeska, zaradi katere je v New York iz Londona priletel sloviti frizer Vidal Sassoon, je imela celo stransko vlogo v srhljivki Rosemaryjin otrok - Mijin lik v filmu na ne ravno navdušen komentar odvrne "To je vidal sassoon. Zelo je in."*) in britanski supermodel Twiggy, na prelomu v 70. pa je kratke lase nosila Goldie Hawn.

Na letošnjih oskarjih je s kratko pričesko očarala Charlize Theron, veliko prahu je pred kratkim, ko si je odrezala dolge kodre, dvignila najstniška zvezdnica Miley Cyrus. Na kratke lase so nekaj časa prisegale tudi Keira Knightley, Natalie Portman, Emma Watson, Rihanna ... Že nekaj časa jim je zvesta Michelle Williams. Ko gre za dame v zrel(ejš)ih letih, pri omembi "deške" pričeske najprej pomislimo na Judi Dench, pa na Jamie Lee Curtis.

Pobrskali smo po naših arhivih in v fotogaleriji zbrali nekaj zvezdniških kratkih pričesk. Pa vi, bi si upali?

*Glede Mijine pričeske iz filma Rosemaryjin otrok v režiji Romana Polanskega je krožilo veliko zanimivih govoric. Igralkin takratni mož, pevec Frank Sinatra, naj bi bil nad kratkimi lasmi svoje žene tako ogorčen, da naj bi bilo prav striženje brez njegove privolitve povod za njuno ločitev. A lani, po smrti Sassoona, je Mia na Twitterju zapisala, da je frizerski mojster takrat sploh ni zares ostrigel, ampak je šlo samo za potegavščino za potrebe filma. Po drugi strani pa je bilo striženje dobro dokumentirano na fotografijah ... Resnica je tam zunaj.