Scarlett Johansson je nazaj. Foto: EPA
Scarlett Johansson je nazaj. Foto: EPA
Tom Ford v Los Angelesu. Foto: EPA

Igralka, ki je septembra lani povila deklico Rose, se je skupaj s svojim možem Romanom Duriacom odzvala vabilu svojega velikega prijatelja - Toma Forda. Scarlett je zablestela v zlati kratki kreaciji, predstavila pa je tudi svojo krajšo pričesko.

Modna revija seveda ni minila brez Julliane Moore, ki se nemalokrat na prireditve odpravi prav v kreacijah Toma Forda, enega najbolj priljubljenih oblikovalcev v Hollywoodu pa so iz prvih vrst pozdravili še: Beyonce in Jay-Z, Naomi Campbell, Anjelica Houston, Rosie Huntington-Whiteley in Jason Statham, Miley Cyrus, Nicole Richie, Amy Adams, Rita Ora, Gia Coppola, Fergie, Gwyneth Paltrow, Anne Wintour ...

Tom Ford se je za nenadno modno revijo v Hollywoodu odločil po tem, ko je izvedel, da so organizatorji londonskega tedna mode njegovo modno revijo uvrstili na urnik v ponedeljek, dan po podelitvi oskarjev. Vedel je, da se bodo vsi njegovi zvezdniški prijatelji težko tako hitro odpravili na staro celino, zato se je odločil, da za njih predstavi kolekcijo predpremierno, in to v srcu Hollywooda: "Nisem želel tekmovati z Oskarji," je priznal oblikovalec v petek - svojo kolekcijo za jesen/zimo, ki jo zaznamujejo številni vzorci in (umetno) krzno, je tako predstavil dva dneva pred podelitvijo najprestižnejših filmskih nagrad.

Ford je prvi visoko cenjeni modni oblikovalec, ki je svojo kolekcijo predstavil zunaj modnih metropol - to so New York, London, Milano in Pariz. Oblikovalec je povedal, da tudi Los Angeles počasi prihaja na modni zemljevid: "Mesto ima pozitivno vibracijo, najem prostora je cenejši, tako da, če si umetnik, lahko tu lažje delaš, kot bi recimo v New Yorku ali pa v Londonu."

Znano je, da oblikovalec skrbno izbira, kdo bo oblekel njegove kreacije, na Oskarjih ima tako njegova oblačila le ena Hollywoodčanka: "Ni mi všeč, ko oblačilo nosi žensko. Ženske, ki so nosile moja oblačila do zdaj, so ženske z osebnostjo, kar se izraža tudi na oblačilu." Zaveda se, da je rdeča preproga izjemna priložnost za promocijo oblikovalca in njihovih kreacij.

Kdo vse se je udeležil najnovejše kolekcije Toma Forda, si lahko pogledate v spodnji galeriji.