Pevka je poskrbela za nekaj živahnosti na newyorškem Tednu mode. Foto: Reuters
Pevka je poskrbela za nekaj živahnosti na newyorškem Tednu mode. Foto: Reuters
Calvin Klein se je zatekel k beli, kremni in sivi barvi. Foto: EPA
Gwen je v svoji kolekciji mešala različne sloge. Foto: Reuters

Modni strokovnjaki so se strinjali, da je pevka v povprečen Teden mode vnesla vsaj nekaj razburjenja.

Monotone barve, klasični kroji
Oblikovalci, ki so se predstavljali na Tednu mode v Velikem jabolku, so v svojih kolekcijah predstavljali predvsem oblačila monotonih barv ter preprostih in tradicionalnih oblik, kar naj bi odsevalo razpoloženje Amerike po napadu na Irak. Strokovnjaki so tarnali, da je v kreacijah predvsem pomanjkanje seksualnosti.

Konec dobe popkov
Modne revije so pokazale veliko naravnih barv v kontrastu z drznimi barvami pomladi. Calvin Klein, Zac Posen in Proenza Schouler so se zatekli k beli, kremni in sivi. Prihodnjo pomlad bodo modni široki pasovi, hlače visoko na bokih in zapetost do vratu, ki bo po nekaj sezonah zamenjala ohlapna oblačila, ki razkazujejo precej kože, predvsem trebuha.

Od glasbe k modi
Kolekcija L. A. M. B. je še en poskus prestopa glasbenice na modno sceno. Spomladi je svojo kolekcijo Sweetface predstavila vsestranska Jennyfer Lopez, ki je požela mešane kritike. Modni strokovnjaki namreč ostajajo skeptični do modnih znamk filmskih in glasbenih zvezdnikov.

Kljub temu pa je Gwen uspelo pridobiti že kar nekaj privržencev, njena oblačila pa že prodajajo tudi v večjih trgovskih verigah.

Mešanje slogov
Navdih za svojo kolekcijo je dobila pri gangsterjih, motoristih, filmskih divah in še kje. Gwen je prišla na revijo oblečena v široke hlače in preprost črn top, svojo kolekcijo pa je opisala kot mešanico mehiških gangsterjev, angleškega podeželja, rastafarjancev in staromodnega Hollywooda.

Žena pevca Gavina Rossdala je po reviji povedala, da oblek ne oblikuje za modni svet, ampak zase.