Tudi visoko noseča se je Gwyneth vedno znala obleči. Foto: EPA
Tudi visoko noseča se je Gwyneth vedno znala obleči. Foto: EPA
Gwen Stefani
S takimi opravami Gwen revije letos ni povsem prepričala. Foto: EPA
Sienna Miller
Sienna navdušuje s slogom in lepoto. Foto: Reuters

33-letnica se lahko za položaj na vrhu modnih ikon zahvali tudi temu, da se je preselila v Veliko Britanijo, kjer živi skupaj z možem Chrisom Martinom in svojima dvema otrokoma.

Modna urednica Harperja, Sara Buys, je za Gwyneth, ki med najbližje prijateljice prišteva angleško modno oblikovalko Stello McCartney, povedala: "S svojim Grace Kelly glamurjem je Gwyneth nekoč poosebljala podobo klasičnega ameriškega bogatega dekleta z vzhodne obale."

Buys je dodala, da je igralka, odkar se je za stalno preselila na Otok, razvila manj uglajen, drznejši slog, ki izvira iz londonskih ulic.

Najmlajša je Peaches
Seznam je sestavila skupina britanskih modnih strokovnjakov in oblikovalcev. Supermodel Kate Moss je druga, sledita pa ji igralka Thandie Newton in manekenka Liberty Ross. Najmlajša na seznamu je Peaches Geldof, hčerka Boba Geldofa in pokojne Paule Yates, ki jih na sedmem mestu šteje šele 17. Peaches ima že od mladosti zelo izoblikovan modni okus.

Modne Američanke
Deseterico končuje Madonna, še ena Američanka v Angliji, ki naj bi po mnenju Buysove s selitvijo še pridobila na slogu. Lanskoletna zmagovalka, ameriška pevka Gwen Stefani, ki je, kot Madonna in Gwyneth poročena z Britancem, je padla na dvajseto mesto.

10 najbolje oblečenih žensk:
1 Gwyneth Paltrow
2 Kate Moss
3 Thandie Newton
4 Liberty Ross
5 Sienna Miller
6 Laura Bailey
7 Peaches Geldof
8 Yasmin Le Bon
9 Zadie Smith
10 Madonna