Temnolasa najstnica, ki je lepoto podedovala po mami, je februarja krasila tako naslovnico francoske izdaje revije Elle kot Harper's Bazarja, trenutno pa je zvezda nove kampanje Dolce & Gabanne.

Tako ni čudno, da jo mediji že označujejo za novo muzo italijanske mode. Pa ne samo mediji – tudi slavni oblikovalski dvojec Domenico Dolce in Stefano Gabbana sta nad Devo naravnost očarana.

Na hčerko je, več kot očitno, ponosna tudi njena 56-letna mama, ki na svojem profilu na Instagramu redno objavlja hčerkine dosežke.

Belluccijeva sama je začela pozirati pri rosnih 13 letih, študij prava pa pustila, da bi se posvetila manekenstvu, zato se je leta 1988 tudi preselila v Milano.

Šele v začetku 90. let je manekenstvu dodala še igro in čeprav je nanizala le nekaj stranskih vlog, je bilo dovolj, da so jo kritiki in občinstvo opazili. Zares je prodrla med svetovne igralske zvezde s filmom Malena leta 2000.

Monica Bellucci in Vincent Cassel leta 2009. Foto: AP
Monica Bellucci in Vincent Cassel leta 2009. Foto: AP

S Casselom bila sanjski par

Dve leti mlajšega francoskega igralca Cassela je Belluccijeva spoznala na snemanju filma Stanovanje (L'Appartement) leta 1996, se z njim poročila leta 1999, v zakonu pa se jima je poleg Deve rodila še hčerka Leonie, ki ima danes 11 let.

Da se ločuje, je nekdaj sanjski par naznanil leta 2013.

Cassel se je leta 2018 poročil z več kot 30 let mlajšo francosko manekenko Tino Kunakey, s katero ima dve leti staro hčerko Amazonie, sta pa se z Belluccijevo leta 2019 skupaj udeležila projekcije posodobljene različice njunega slovitega, kontroverznega filma Nepovratno iz leta 2002.