Helena Christensen je bila v 90. letih muza številnih kreatorjev, od Versaceja do Galliana. Foto: EPA
Helena Christensen je bila v 90. letih muza številnih kreatorjev, od Versaceja do Galliana. Foto: EPA
Helena in Mingus
Helena pravi, da je oblikovala kose, ki bi jih nosila tudi ona in njen sin.

Nekdanja supermanekenka, večkrat opevana zaradi svojega smisla za modo, je za znamko oblikovala omejeno serijo otroških oblačil. Kot navdih je uporabila svojega devetletnega sina Mingusa Luchiena: "Oblikovanje otroške kolekcije je zame nekaj čisto novega. Za navdih sem imela kar svojega sina in sebe, oblikovala sem tisto, kar bi nosila tudi midva," je povedala 39-letna lepotica z danskimi in perujskimi koreninami.

Linija Christensenove, ki je leta 1986 kot 18-letnica postala danska mis universe, za Name it je namenjena otrokom, starim do deset let, razdeljena pa je na tri kolekcije: Newborn, Mini in Kids.

Helena, trenutno se sestaja s pevcem indierockerjev Interpol, ima sina z manekenom in igralcem Normanom Reedusom, s katerim sta se razšla leta 2003. Seznam slavnih "trofej" Christensenove je sicer kar obsežen, med drugim je osvojila tudi srce pokojnega pevca skupine INXS, Michaela Hutchencea.

Eno najlepših teles na svetu
Največjo prepoznavnost si je Helena zagotovila z nastopom v videospotu Chrisa Isaaka za pesem Wicked Game, ki velja za enega najbolj seksi videospotov vseh časov, še danes pa jo mnogi poznajo kot enega izmed "angelčkov" znamke spodnjega perila Victoria's Secret in kot lastnico enega najbolj popolnih teles - celo neizprosni Karl Lagerfeld je priznal, da je tip postave, kot ga ima ona, zelo redek, pokojni Gianni Versace pa je njene obline razglasil za najlepše na svetu.

A. K.