Marika je zadovoljna z obleko, ki predstavlja njeno deželo. Foto: Foto F.A.M.
Marika je zadovoljna z obleko, ki predstavlja njeno deželo. Foto: Foto F.A.M.

Najlepši kotički Slovenije - od Predjamskega gradu in lipicancev do Plečnikovega Tromostovja in blejskega otoka so namreč svoje mesto dobili na nacionalni obleki, s katero se bo Marika predstavila na svetovnem izboru 23. avgusta.

Miss Universe Marika Savšek prihaja v MMC-jevo spletno klepetalnico v sredo ob 18.00. Vabljeni k postavljanju vprašanj!

Idejo za obleko je dala Maja Štamol
Unikatno obleko je po idejni zasnovi priznane oblikovalke Maje Štamol izdelala modna oblikovalka Tanja Basle in simbolno združuje vse lepote Slovenije - po stezniku so namreč posuti svetleči kristali, ki opominjajo, da je Slovenija res dežela tisočerih biserov. Nacionalna obleka je navdušila tudi dekle, ki jo bo nosilo.

"Ponosna sem, da bom Slovenijo predstavila s tako inovativno nacionalno obleko. Lepote naše države bom dobesedno oblekla, svetu predstavila skrite kotičke Slovenije in hkrati opozorila na kreativnost naših modnih oblikovalk," je dejala Marika.

S seboj bo nesla kristalno vaško situlo
Tudi nacionalno darilo, s katerim bo Marika predstavila svojo državo na dobrodelni dražbi, je del te simbolike - steklarski mojstri iz Rogaške Slatine so namreč ročno izdelali unikatno vaško situlo. Marika je zelo vesela, da bo lahko podarila prav kristalno repliko vaške situle kristala, saj je doma "zelo blizu Vač, kjer so odkrili ta najstarejši venetski simbol".