40-letna Gwen je modno znamko L.A.M.B. ustanovila leta 2003 in se z njo nemudoma zavihtela med imena, ki v modnem svetu veliko pomenijo. Foto: EPA
40-letna Gwen je modno znamko L.A.M.B. ustanovila leta 2003 in se z njo nemudoma zavihtela med imena, ki v modnem svetu veliko pomenijo. Foto: EPA

Predstavili smo vam že modno kolekcijo, ki jo je na newyorškem tednu mode predstavila pevka Gwen Stefani, tokrat pa vam predstavljamo kolekcije zvenečih oblikovalskih imen, kot so Diane von Furstenberg, Max Azria, Marc Jacobs, Zac Posen, Carolina Herrera, in drugih manj znanih oblikovalcev.

Veliko znanih obrazov je bilo navzočih na modni reviji zmagovalca četrte sezone oddaje Project runway, Christiana Siriana. Zadnjega, ki je s svojimi stvaritvami navduševal med resničnostno oddajo, je občinstvo pospremilo z velikim aplavzom.

Priljubljeni ameriški oblikovalec Marc Jacobs je v primerjavi z vrtoglavimi petami v svojo kolekcijo vključil ravne futuristične sandale, svojo "odbitost" pa je usmeril tudi v obleke, tako so manekenke modrčke nosile na obleki in ne pod njo. Da recepta za uspeh ni treba nujno menjati, dokazuje Carolina Herrera, katere z Japonsko navdihnjena kolekcija ponuja glamurozne obleke v nežnih pastelnih barvah in elegantna dnevna oblačila.

V kolekciji Zaca Posena, kjer prevladujejo pisana oblačila, so uspešno pomešani slogi iz nekaj modnih obdobij: krila v stilu 50., prozorne obleke, krojene visoko pod prsi, poudarjena ramena v slogu 80. in maksi obleke z resicami, navdihnjene s 70.

Kaj nam ponujajo druge modne hiše, si lahko pogledate v spodnji fotogaleriji.