Podobnost je očitna. Foto: EPA/Models1
Podobnost je očitna. Foto: EPA/Models1
Najmlajša sestra kot manekenka leta 2012. Foto: Jack Wills

24-letni Toby, ki ima tako kot njegova tri leta starejša slavna sestra polne ustnice in izrazite ličnice, je podpisal prvo modno pogodbo.

Za svoj zaščitni obraz ga je izbrala modna znamka moških oblačil Jacamo, pedstavlja pa njihova oblačila za pomlad/poletje 2015. "Jacamo ponuja oblačila za moške vseh oblik in velikosti, vsak si lahko izbere svoj slog, ne glede na velikost, in Toby je pravi obraz za našo kolekcijo," je povedal vodja znamke. Pri Jacamu pripomb na Tobyjevo delo nimajo, pa čeprav je to njegova prva manekenska vloga.

Toby v višino meri 1,93 metra, izklesano postavo pa je pridobil na fitnesu, kjer tudi dela kot osebni trener.

Leta 2012 se je tudi najmlajša članica družine Huntgton-Whiteley, Florence, preizkusila v modi, za svojo jo je izbrala znamka Jack Wills, a se v svetu mode ni dolgo zadržala.

Od manekenke do igralke
Rosie Huntington-Whiteley, ki prihaja iz britanske pokrajine Devon, je svojo kariero začela pri svojih rosnih 16 na Otoku. Prvo večjo priložnost v ZDA je dobila, ko je pozirala za revijo Teen Vogue leta 2004, v sam vrh svetovne mode pa se je prebila, ko jo je uveljavljena znamka spodnjega perila Victoria's Secret sprejela med svoje "angelčke".

Danes je ena najbolje plačanih manekenk na svetu, redno se uvršča tudi na sezname najlepših, najbolj seksi žensk na svetu. Zadnje čase se bolj posveča igralstvu, saj je uprizorila enega izmed osrednjih likov v prihajajočem nadaljevanju Pobesnelega Maxa, videli pa smo jo tudi v franšizi Transformerji. Od leta 2010 je v zvezi z igralcem Jasonom Stathamom.