Ena izmed različic tega ličenja. Foto:
Ena izmed različic tega ličenja. Foto:
Natalie Portman
Natalie Portman s popolnim videzom zadimljenih oči: poudarek na očeh, sicer pa skopo z ličili. Foto: EPA

Dobra stvar videza zadimljenih oči je, da ga lahko brez težav prenesemo z dnevnega mejkapa na večernega. Ključ, kako dosežemo ta učinek, je predvsem v dobrem mešanju in nanašanju ličila, paziti pa moramo tudi, da se barve, ki smo jih izbrali, komplementarno dopolnjujejo.

Postopek
Torej, postopek je tak: najprej nanesite osnovno senčilo na veke oz. pod oči, šele nato se lotite občrtavanja zgornje in spodnje linije trepalnic s črtalom za oči. Za tem razmažite črtalo, s čimer ustvarite zadimljen učinek, nato pa nanesite svetlejši odtenek senčila od notranjosti očesne linije proti sredini.
S čopičem za senčilo začnite mešati s temnejšim odtenkom, pri čemer začnite na zunanji liniji trepalnic do očesnega zgiba. Videz izpopolnite z bogatim nanosom maskare.
Temne in biserne barve
In katere so barve letošnje zime? Predvsem sta to črna in siva, a poskusite lahko tudi s senčili bisernih odtenkov - smaragdno zelenim, vijoličnim in kobaltno modrim, da boste res izstopale. In še namig, kako kombinirati videz zadimljenih oči: nenamazane ustnice.
Zadržite se in ne posezite po drzni barvi ličila za ustnice, saj je bistvo tega "looka" ravno v očeh. Vse ostalo naj bo kar se da naravno - morda le kanček rožnatega pudra in z glossom svetleče ustnice.

Sledi še nekaj zvezdnic, ki so letos preizkušale učinek zadimljenih oči.

C. R.