Tako je, jaz sem najboljša ... Foto: EPA
Tako je, jaz sem najboljša ... Foto: EPA
Gisele
Manekenka je pozirala tudi za Pirellijev koledar. Foto: EPA

Poleg tega, da je že leta najbolje plačana manekenka na svetu - Gisele je le v letu 2010 z različnimi modnimi projekti zaslužila 45 milijonov ameriških dolarjev -, je bila postavna Brazilka zdaj razglašena tudi za "naj" manekenko sveta.

Time je pred kratkim objavil seznam najvplivnejših ljudi v svetu mode, prvo trojico v kategoriji najboljših manekenk pa poleg zmagovalke sestavljata še Naomi Campbell in Cindy Crawford.

Gisele uspešna poslovna ženska
"Poleg tega, da je ena najbolj iskanih manekenk in da je vse od leta 2004 pa do danes najbolje plačana manekenka sveta, je Gisele tudi uspešna poslovna ženska," so napisali pri reviji in dodali, da si vsi modni uredniki želijo Brazilke na svojih straneh, modni oblikovalci jo želijo videti na svojih modnih revijah, podjetja jo želijo v svojih oglasnih kampanjah, ljudje pa si množično želijo izdelkov z njenim podpisom.

Podjetna Bündchnova, ki jo je manekenski posrednik odkrili pri 14 letih v McDonald'su, ima svoje kozmetično podjetje, verigo hotelov v svoji domovini, ustvarila je svojo linijo sandal Ipanema in še mnogo več. Vse, česar se Brazilka loti, torej postane dobičkonosen posel.

Spodaj si lahko pogledate, kdo so druge manekenke, ki so se znašle na Timovem seznamu.

1. Gisele Bündchen
2. Naomi Campbell
3. Cindy Crawford
4. Linda Evangelista
5. Iman
6. Beverly Johnson
7. Heidi Klum
8. Kate Moss
9. Jean Shrimpton
10. Twiggy