1.

Z udeležbo na dražbi vsak udeleženec izrecno sprejema ta pravila.

2.

Organizatorja dražbe sta javni zavod Radiotelevizija Slovenija, Kolodvorska 2, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju RTV Slovenija) in Zveza prijateljev mladine Slovenije, Dimičeva ulica 9, Ljubljana, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju ZPMS).
ZPMS se zavezuje, da zagotovi predmet dražbe in tekoči račun, na katerega se izplača iztržena vrednost, RTV Slovenija pa brezplačno zagotovi infrastrukturo za izvedbo dražbe.
Dražba je javna in poteka na spletnem portalu MMC.
Iztržen znesek je namenjen za dobrodelni program Pomižik soncu® z misijo, da omogoči letovanje čim več otrokom, katerim starši tega ne morejo omogočiti.

3.

Predmet dražbe sta podpisani čelada in številka Ceneta Prevca ter tekmovalni dres Žige Jelarja.

4.

Na dražbi lahko sodelujejo domače in tuje pravne ali fizične osebe, starejše od 18 let, ki na spletnem portalu MMC, preko vstopnega obrazca podajo podatke o identiteti in kontaktne podatke.
S poslanimi podatki dražitelj - fizična oseba ali pooblaščeni zastopnik pravne osebe - izrecno jamči za točnost posredovanih podatkov, nepreklicnost ponujenih zneskov na dražbi, da ima ustrezna pooblastila za udeležbo na dražbi in da bo zneske poravnal skladno s temi pravili.

5.

Upravljalec osebnih podatkov dražiteljev, potrebnih za sodelovanje v dražbi, je RTV Slovenija. ZPMS bo seznanjena samo z zmagovalcem dražbe za namen izročitve predmeta dražbe.
Z osebnimi podatki bo upravljalec ravnal skrbno in odgovorno, zbiral in obdeloval pa jih bo skladno z evropsko in slovensko zakonodajo. Več o tem na spletni strani VOP.

6.

Dražitelji pri dražbi uporabljajo spletni obrazec, dostopen na spletnem portalu MMC, v katerem navedejo znesek za dražitev predmeta dražbe iz 3. točke.

Izklicna cena za sklop rekvizitov (tj. ali rekviziti Ceneta Prevca in Žige Jelarja) je 2.200,00 evrov. Korak draženja je 50 evrov.

Dražitelj ali kupec, ki ne izpolni svojih obveznosti, odškodninsko odgovarja organizatorjema.

7.

Dražba se začne 21. 2. 2023 ob 18. uri, in sicer, ko se na spletnem portalu MMC javno izkliče predmet dražbe z izklicno ceno in vpraša dražitelje, kdo izmed njih sprejema izklicno ceno ter se konča 6. 3. 2023 ob 12. uri.

8.

Dražitelji lahko zvišujejo izklicno ceno za znesek določen v 6. točki teh pravil.

9.

Dražba se konča dne 6. 3. 2023 ob 12. uri. Po zaključku dražbe se na spletnem portalu MMC razglasi kupec - dražitelj, ki je ponudil najvišjo ceno. Če kupec ne plača kupnine v roku ali pod pogoji kot jih določa 10. točka, se na MMC razglasi nov kupec – dražitelj, ki je ponudil naslednjo najvišjo ceno.
Vsak dan se ob 12. uri na spletnem portalu MMC objavi najvišje ponudbe, ki so bile prejete v preteklih 24 urah, pri čemer je najvišji znesek zadnjega dne lahko objavljen večkrat v dnevu. Če bosta prejeti dve enaki ponudbi za isti artikel, bo veljavna tista, ki je bila prejeta prej. Dražitelj je ob višini zneska dolžan navesti tudi osebne podatke o identiteti in kontaktne podatke, oboje samo za namene dražbe. Ponudbe brez osebnih podatkov o identiteti in kontaktnih podatkov ne bodo upoštevane.

10.

Kupec mora kupnino plačati v roku 8 dni po zaključku dražbe, in sicer z nakazilom na transakcijski račun:
Zveza prijateljev mladine Slovenije
Dimičeva 9
1000 Ljubljana
TRR: SI56 6100 0000 3512 232
Sklic: SI00 07-245016
Namen: Dražba športnih rekvizitov Benjamina Savška, Ceneta Prevca in Žige Jelarja

11.

Kupljene premične stvari kupcu po plačilu celotne kupnine izroči v last in posest ZPMS, na svojem sedežu - Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana.

12.

O poteku dražbe se ne vodi poseben zapisnik, ampak se potek povzema iz objavljene teme na spletnem portalu MMC, ki se ob koncu dražbe zaklene. Ta pravila so sestavni del zapisnika.
Temo na spletnem mestu MMC odpre, vodi in zaključi Vodja programskega projekta.

13.

Vsi dražitelji se strinjajo, da lahko organizator dražbe njihove osebne podatke (ime, priimek, e-naslov ter telefonska številka) uporablja za namene obveščanj o poteku dražbe.
Podatki dražiteljev ne bodo javno objavljeni, uporabljeni bodo le za kontakt s tistimi, ki bodo do konca dražbe za artikel oddali najvišjo ponudbo.

14.

Dražitelji lahko zahtevajo:
- izpis ali vpogled v podatke, s čimer se lahko seznanijo z osebnimi podatki, ki jih organizatorja o uporabniku obdelujeta,
- popravek podatkov v primerih, ko dražitelji menijo, da osebni podatki, ki jih obdelujeta organizatorja, niso pravilni,
- izbris ali omejitev obdelave svojih osebnih podatkov, če želijo, da organizatorja prenehata oziroma omejita obdelavo vseh ali dela njihovih osebnih podatkov.
Poleg tega lahko dražitelji:
- uveljavljajo pravico do prenosljivosti osebnih podatkov, ki so jih posredovali organizatorjema.

Dražitelji pravice uveljavljajo tako, da ZPMS ali RTV Slovenija posredujejo zahtevo v pisni obliki, in sicer:
- na e-naslov: info@zpms.si ali mmc-drazba@rtvslo.si
- na poštni naslov: Zvezi prijateljev mladine Slovenija, Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana ali Radiotelevizija Slovenija, Kolodvorska 2, 1000 Ljubljana.