Plavajoče igrišče, tik pod rečno gladino. Foto: BoBo
Plavajoče igrišče, tik pod rečno gladino. Foto: BoBo

Napeti odbojkarski obračuni potekajo v petek, 5., in soboto, 6. julija 2024, na novem prizorišču pri Novem trgu.

Na plavajočem igrišču, tik pod rečno gladino, gledalci lahko oba dneva med 9. in 23. uro spremljajo edini mednarodni turnir v odbojki na vodi na svetu, na katerega so organizatorji povabili vrhunske domače in tuje odbojkarice ter odbojkarje.

Ob dvobojih bodo obiskovalci lahko v soboto uživali v umetniških plesnih predstavah. Foto: BoBo
Ob dvobojih bodo obiskovalci lahko v soboto uživali v umetniških plesnih predstavah. Foto: BoBo

"Koncept tekmovanja, ki smo ga v letih 2019 in 2022 predstavili kot promocijski dogodek pred evropskim in svetovnim prvenstvom za moške, smo lani izvedli kot prvi mednarodni turnir v odbojki na vodi na svetu ter poželi veliko zanimanja v mednarodni odbojkarski srenji," je povedal Metod Ropret, predsednik Odbojkarske zveze Slovenije, in dodal, da se za izvedbo podobnih turnirjev ali serije tekmovanj zanima vsaj deset mest oz. držav, med njimi tudi Dubaj, Katar, Barcelona, Egipt, Avstrija, Nizozemska in Nemčija.

Ob dvobojih bodo obiskovalci lahko v soboto uživali v umetniških plesnih predstavah Mihe Krušiča. Plesalci Mihe Krušiča bodo premierno izvedli nov plesni spektakel na vodi: Argonavti in Ljubljanski zmaj.

"Predstava o Ljubljanskem zmaju je nastala po motivih mita o Jazonu in Argonavtih, ki so se po izročilu na Ljubljanskem barju spopadli z močvirsko pošastjo. V šovu bomo ples prepletli z igro LED-luči z ambicijo, da gremo še korak dlje od lanske predstave in spet dodamo en košček v mozaik privlačnosti celotnega športno-umetniškega spektakla na Ljubljanici," je novi projekt predstavil glavni snovalec.

Na Ljubljanici turnir v odbojki na vodi
Odbojka na vodi in plesni spektakel v Ljubljani