Če vam ni do seksa, to še ne pomeni, da ste nori. Foto: EPA
Če vam ni do seksa, to še ne pomeni, da ste nori. Foto: EPA

Ni mi do seksa z mojo ženo (ali katero koli drugo žensko). Ko se igram sam s sabo, je vse v redu, vzburjajo me erotične fotografije žensk in vedno se zadovoljim. Ko je zraven žena, poskusil sem tudi z drugimi ženskami, pa ne gre in ne gre. Čisto sem zaskrbljen, kaj mi predlagate, zdravniške ali psihiatrične pomoči (še) nočem, saj nisem nor.


Seveda niste nori, znašli ste se v stiski. Vaše telo funkcionira normalno, v nasprotnem primeru vaš organ ne bi deloval, ko se igrate sami s seboj. V primerjavi s samozadovoljevanjem pa naj bi bil spolni odnos predaja telesa in duše. Vaša težava torej ni vzburjenost, ampak sposobnost predati se in odpreti svoje srce ženski. Vzrok za to so lahko različne duševne stiske: strah, zamera do žensk, pretekle izkušnje ...

Kljub vašemu odklanjanju zdravniške in psihiatrične pomoči menim, da potrebujete pomoč osebe, ki ji boste zaupali. Če bi človek imel dovolj moči in znanja, bi si pomagal sam. A v življenju se kdaj pa kdaj znajdemo v situacijah, v katerih potrebujemo pomoč strokovnjaka. Tako lahko hitreje in lažje dosežemo svoj cilj, učenje pa je manj boleče.

Naj vam kot alternativo klasični medicini predlagam, da pomoč poiščete v kateri izmed skupin za samopomoč ali individualno pri svetovalki za življenje. Svetovalka za življenje je sodobna pomoč, ki vam pomaga, da se osvobodite notranjih omejitev in vzpostavite odprt odnos z vašo ženo. Tako boste spet odkrili ljubezen in izboljšali kakovost vajinega odnosa, ki bo izboljšala vašo spolnost, brez zunanjih spodbujevalcev. Ko boste ponovno odprli svoje srce (kar je lahko zelo hitro), bo spolnost v dvoje čudovita.

Kontakt do odlične svetovalke za življenje, ki vam jo toplo priporočam, najdete na spletni strani: www.modrost.si.