Medtem ko večina gostiln in hotelov sprejema tujce, pa izidi raziskave, ki jo je naročila japonska vlada, kažejo, da tradicionalne gostilne niso zelo gostoljubne do tujcev in to kljub temu, da si vlada prizadeva za povečanje števila tujih turistov. Japonsko podeželje je preplavljeno z majhnimi staromodnimi gostišči, imenovanimi rjokani, ki so po večini v lasti družinskih podjetij, ponujajo pa tradicionalno japonsko hrano - surove morske poslastice, preprosta slamnata ležišča in skupna termalna kopališča.
Raziskava, v kateri je sodelovalo 7.068 hotelov in gostiln, je tudi pokazala, da je lani 60 odstotkov gostiln in hotelov gostilo tujce, vendar pa bo to številko v prihodnosti težko preseči. Tokio sicer letno za kampanjo privabljanja tujcev nameni okoli 35 milijonov dolarjev.
M. R.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje