Nha Trang se ponaša s čudovitimi plažami. Foto:
Nha Trang se ponaša s čudovitimi plažami. Foto:
Ribiči na morju.
Obala, Vietnam
Na obali so številni bari in restavracije.

Po drugi strani pa je Nha Trang primeren tudi za tiste, ki odidejo na dopust dobesedno - hladna pijača, manikura, masaža - vse to je na dosegu roke.

Kje točno je Nha Trang?
Leži v pokrajini Khanh Hoa, 450 kilometrov severno od Ho Ši Mina. Plažo obliva Južno kitajsko morje, z nedotaknjenimi koralnimi grebeni.

Plaža
Šest kilometrov dolga peščena plaža s številnimi palmami je ena najlepših v Vietnamu. Voda je vedno čista in idealna za plavanje. Ležalnik in sončnik lahko najamete za drobiž, po plaži pa domačini neprestano prodajajo hladno pijačo in sadje. Nha Trang je priljubljen tudi med deskarji, saj je veter večino časa ugoden za ta vodni šport.

Poleg vodnih norčij ...
Če se naveličate čofotanja in poležavanja na plaži, lahko obiščete zabaviščni park v ulici Tran Phu ali pa se s čolnom s steklenim dnom podate na raziskovanje sveta pod gladino Južnega kitajskega morja. Na številnih stojnicah ob obali lahko kupite spominke za domače ali pa poskusite številne tamkajšnje specialitete. Z vzpenjačo se lahko odpeljete do turističnega središča Vinpearl.

Nočno življenje in restavracije
Nha Trang sicer nima nočnega življenja kot na primer Pataja, vendar pa boste ob plaži našli dovolj barov, kjer se boste lahko sprostili. Veliko barov je odprtih pozno v noč. Tudi za lačne je poskrbljeno kar na plaži, kjer je kar nekaj restavracij z odličnimi specialitetami iz morskih sadežev. V mestu pa lahko najdete tudi italijanske, tajvanske in celo turške restavracije.

Prevozna sredstva
Nha Trang je dovolj majhen, da ga lahko prepešačite. Za tiste bolj lene pa je na vsakem vogalu kakšen taksist, ki čaka na svoje stranke, zagotovo pa bo posebno doživetje ogledati si mesto iz rikše. Dobro je, da se vnaprej dogovorite za ceno. Tisti, ki imajo več energije, lahko najamejo kolo, drugi pa se lahko odločijo tudi za javni avtobusni prevoz, ki je precej dobro urejen, le gneča je precejšnja.

Nha Trang je torej primeren tako za dejavne turiste kot tudi za tiste, ki si hočejo privoščiti 100-odstotni počitek.

A. M.