Foto: BoBo
Foto: BoBo

Mozirski gaj je običajno v tem delu leta čudovit in tudi letos je tako, a si ga ogledati v živo še ni mogoče. Izguba bo precejšnja. To sicer ni nič novega za gaj. "Že lani poleti nam je polovico ali še več cvetja potolkla toča, imeli smo že žled, sneg za 1. maj, pred 30 leti nam je poplava odnesla pol gaja, pa še vedno stojimo, že 41. leto," našteva Maja Horvat.

Če bo prepoved gibanja med občinami trajala še dolgo, je pod vprašajem poletna zasaditev. Pomladanska je dobro obrodila, pravi Horvatova: "Večina tulipanov je že odprtih, narcise že kak mesec cvetijo. Še vedno je bilo treba opraviti vsa dela – čiščenje parka, zalivanje cvetja, košenje trave."

Saj park tudi brez obiskovalcev zahteva nego in skrb. So se pa skozi park s kamero sprehodili tudi za vas. "Letos bomo, to soboto, 25. aprila, gaj prek Facebooka odprli virtualno. Sami smo naredili amaterske videe, šli po celotnem parku."

Prav vsi lepi kotički parka bodo od sobote na virtualni ogled, predvidoma sredi maja bo gaj krasilo tudi že novo otroško igrišče. Kdaj tudi obiskovalci, pa ostaja nejasno.

Reportaža v Mozirskem gaju