V času popolne zapore bo obvoz (fotografija je arhivska). Foto: BoBo
V času popolne zapore bo obvoz (fotografija je arhivska). Foto: BoBo

Z direkcije za infrastrukturo so sporočili, da v okviru obnove regionalne ceste in ureditve parkirišč na vrhu prelaza čez Vršič trenutno poteka urejanje meteorne kanalizacije in drenaže. Dela potekajo v polovični zapori ceste, z izmeničnim enosmernim prometom in semaforskim urejanjem. Občasno so predvidene tudi popolne zapore, prva taka bo potekala od torka, 1. oktobra, do petka, 11. oktobra.

Cesta bo tako vsak dan, z izjemo koncev tedna, popolnoma zaprta med 7.30 in 17. uro. Zunaj tega časovnega obdobja in med konci tedna bo vzpostavljena polovična zapora ceste. Na direkciji ob tem opozarjajo, da se lahko termin predvidene popolne zapore zaradi vremenskih razmer spremeni.

Med popolno zaporo bo obvoz za vsa vozila na relaciji Kranjska Gora–Rateče–Italija–Predel–Bovec.

Že dolgo se spoprijemajo s prometnim kaosom

Sorodna novica Zaradi večmesečne obnove ceste na Vršič delne in popolne zapore

Dela bodo sicer predvidoma potekala do 24. decembra oz. dokler bodo vremenske razmere to dopuščale. V omejenem obsegu se bodo izvajala tudi aprila in maja prihodnje leto, saj v turistični sezoni gradbena dela na tej cesti niso dovoljena. Glavnina del se bo izvajala še prihodnjo jesen do konca leta, ko je predviden zaključek gradbenih del.

Na prelazu Vršič, ki povezuje Kranjsko Goro in Trento, se sicer že dolgo spoprijemajo s prometnim kaosom. Prelaz je priljubljena izletniška točka in izhodišče za planince. Zato so bila v preteklosti vozila parkirana vsepovsod, tudi na obeh straneh ceste, na cesti pa tako večkrat ni bilo dovolj prostora niti za interventna vozila. Na vrhu prelaza je na teh neurejenih parkiriščih lahko parkiralo tudi do 350 vozil.

Promet sicer zdaj urejajo redarji, o zasedenosti parkirišča na vrhu Vršiča obveščajo prek centra za obveščanje, v dolini je nameščena tudi tabla, ki obvešča o zasedenosti parkirišč.