Letalo je bilo na poti iz Manchestra v Alicante. Foto: Reuters
Letalo je bilo na poti iz Manchestra v Alicante. Foto: Reuters

V četrtkova incidenta sta bili vpleteni dve ločeni skupini potnikov, so sporočili iz easyJeta, ki so zamudo letala pripisali uživanju alkohola. "Imamo podatek, da so nekateri potniki uživali lastni alkohol na krovu letala, pa tudi na terminalu, pred vkrcanjem," so zapisali. "Policija je ob pristanku potnike odstranila, letalo pa je nadaljevalo pot v Alicante."

Polet EZY1919 se je nazadnje v Španiji končal z več kot 3,5 ure zamude. Družba je sporočila, da je njeno osebje usposobljeno za hitro ukrepanje, da bi zagotovili varnost na njihovih poletih.

"Čeprav so taki primeri redki, pa jih jemljemo skrajno resno in ne trpimo nasilnega ali pretečega vedenja na krovu," so sporočili. "Varnost in dobrobit strank in posadke sta naša prioriteta."

Sprememba pravil glede pitja?

Britanska vlada razmišlja o spremembi pravil, ki trenutno dovoljujejo potnikom, da pijejo brez pravih omejitev, zaradi česar se je močno povečalo število pijanskih primerov na krovu, poroča CNN.

Junija lani je na letalu družbe Jet2 velik preplah povzročila 26-letna Britanka Chloe Haines, ki je z londonskega letališča Stansted letela v Dalaman v Turčijo, ko je v neprištevnem stanju skušala odpreti vrata letala. Onesposobili so jo člani posadke in sopotniki. Hainesova je pred incidentom mešala alkohol z zdravili, česar naj se sicer ne bi spominjala.

Britanko so februarja obsodili na dve leti zaporne kazni, družba Jet2 pa ji je zaradi njenega "izjemno motečega vedenja", zaradi katerega so morali letalo preusmeriti, naložilo tudi globo več kot 85.000 funtov.