Znamenito opazovalno kolo v Hongkongu. Foto: AP
Znamenito opazovalno kolo v Hongkongu. Foto: AP

Družba, ki vodi hongkonško letališče, ponuja kar pol milijona letalskih vozovnic za polete na dolge razdalje. To so vozovnice, ki so jih že vnaprej kupili pred dvema letoma. S tem želijo spodbuditi prihode turistov v to posebno upravno območje, ki leži na vzhodnem bregu Biserne reke na jugu Kitajske.

Le še hitri antigenski test

Hongkong je konec septembra po dveh letih in pol namreč odpravil obvezno karanteno za tuje obiskovalce. Obiskovalci morajo zdaj po prihodu v državo tri dni paziti na morebitne simptome, v tem času pa ne smejo vstopati v restavracije ali bare. Po negativnem testu četrti dan po prihodu prejmejo modro kodo za aplikacijo covida-19 in se lahko prosto gibajo po mestu.

Hongkonška letalska družba se imenje Cathay Pacific. Foto: AP
Hongkonška letalska družba se imenje Cathay Pacific. Foto: AP

Nova pravila bodo tistim, ki potujejo v Hongkong, omogočila, da v 24 urah po prihodu opravijo le antigenski test, medtem ko so morali do zdaj na PCR-test. Prihajajoče testirajo na letališču, vendar jim ni treba čakati na rezultate in se lahko odpravijo v hotel po lastni izbiri. Do teh sprememb so morali tri dni bivati v karanteni v vnaprej določenih hotelih in še štiri dni spremljati razvoj morebitnih simptomov.

Pristojni so dejali, da se bodo za letalske vozovnice lahko potegovali tako tuji državljani kot prebivalci Hongkonga. "Pred dvema letoma je naše letališče kupilo pol milijona vozovnic od domačih prevoznikov, saj smo s tem želeli podpreti letalsko industrijo. Zdaj bomo te vozovnice razdelili ljudem."

Kako bodo to izvedli, bodo sporočili v kratkem, saj se morajo še dokončno dogovoriti z letalskimi prevozniki.