Dosedanje vozilo Zapeljivec. Foto: Anej Loboda
Dosedanje vozilo Zapeljivec. Foto: Anej Loboda

Dosedanje vozilo je moralo podjetje Javne službe Ptuj zaradi okvar in dotrajanosti izločiti iz prometa, zato je že v sredini lanskega avgusta končalo sezono. V podjetju so želeli kupiti novo prevozno sredstvo, vendar zaradi sprememb v zakonodaji ni bilo mogoče pridobiti homologacije za vozilo s šestimi sedeži.

"V želji, da Zapeljivec ostane del mestnega utripa, je podjetje našlo rešitev in nabavilo novo električno vozilo, ki se lahko registrira za vožnjo po prometnih površinah," so sporočili iz Javnih služb Ptuj. Nabavna vrednost vozila je 34.000 evrov z DDV-jem, pri čemer je predvidena subvencija za nova električna vozila v višini 1500 evrov.

Zapeljivec je namenjen predvsem gibalno oviranim, turistom in starejšim. Prevoz je mogoče naročiti po telefonu na številko 051 204 020 ali vozilo ustaviti med vožnjo.

V sezoni lahko prepelje približno 1500 potnikov, največ v poletnih mesecih, julija in avgusta. "Vožnje se izvajajo po starem mestnem jedru, voznik pa turistom med vožnjo razkaže znamenitosti Ptuja in jim pove še kakšno anekdoto o mestu, zato je Zapeljivec nepogrešljiv del ptujskega turističnega mozaika," poudarjajo v Javnih službah Ptuj.