Foto: Reuters
Foto: Reuters

Omenjeni hotel je namreč skoraj sto let star vlak, ki stoji na mostu nad reko Selati v središču znamenitega narodnega parka Kruger.

Sorodna novica Foto: Na lovu za "Velikih 5" v parku Kruger, JAR

Vlak, ki je bil skrbno restavriran, ponuja 24 sob, vsaka je v svojem vagonu, iz katerih se vam razgled odpira na veličastno afriško naravo.

Hotel ponuja tudi razgledno ploščad za opazovanje divjih živali in bazen, ki sega čez tračnice v prazno.

"Zdelo se mi je, da tvegamo veliko. Nikdar si nisem mislil, da bomo v tem času dejansko obratovali in sprejemali goste," je povedal za Reuters eden od upravnikov Justice Muchinya.

Hotel Kruger Shalati: Vlak na mostu se je izkazal za pravo uspešnico.

"Vse, odkar smo odprli, smo imeli veliko gostov, ki so svoje bivanje še podaljšali, in gostov, ki se vračajo. To se običajno s kočami ne dogaja," razlaga Muchinya. "To vam pove, da ponujamo nekaj, česar ljudje prej niso izkusili."

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Hotel zaposlil že 200 domačinov

Kruger Shalati se je izkazal tudi za pomemben vir dohodka za domačine, ki so ob rekordni, skoraj 35-odstotni, nezaposlenosti krvavo potrebovali zaposlitev. Od odprtja je hotel zaposlil že skoraj 200 ljudi.

Posel je sicer od pojava različice omikron konec lanskega leta upadel za 20 odstotkov, ko je bilo veliko odpovedi tujih gostov, a z rahljanjem ukrepov je število obiskovalcev vnovič naglo narastlo, je povedal glavni upravnik hotela Gavin Ferreira.

"Že samo iz postelje, pa ko si v kopalnici umivaš zobe, skozi okno vidiš celo kopico živali ... Nikjer drugje na svetu ne moreš izkusiti česa takega," je navdušen eden od hotelskih gostov Rogan Pillay.