Foto: Občina Črna na Koroškem
Foto: Občina Črna na Koroškem

Na novi črnjanski turistični atrakciji, ki je najdaljša neprekinjena jeklenica za adrenalinske spuste v Sloveniji, so pred kratkim brezplačni spust omogočili 1263. obiskovalcu, saj prav toliko znaša dolžina jeklenice, je povedala županja Občine Črna na Koroškem Romana Lesjak. V občini so pričakovali, da bodo letos po jeklenici spustili okoli tisoč obiskovalcev, a so to številko presegli že v manj kot dveh mesecih.

Obiskovalci, ki se odločijo za adrenalinski spust nad črnjanskimi hišami, prihajajo iz celotne Slovenije, pa tudi iz tujine, je povedala županja.

V poklon sedmim domačinom, ki so bili udeleženci zimskih olimpijskih iger, so v Črni novo atrakcijo poimenovali Olimpline. Spust po jeklenici traja približno eno minuto, adrenalinski navdušenci pa lahko pri tem dosežejo hitrost do 120 kilometrov na uro.

Občina Črna na Koroškem je po številu unovčenih turističnih bonov do 23. avgusta letos na 9. mestu med 12 koroškimi občinami. Na območju te občine so do takrat turisti unovčili 147 turističnih bonov, kažejo podatki Fursa. Najuspešnejša v tem pogledu med koroškimi občinami je Občina Prevalje, kjer so turisti do omenjenega datuma unovčili 1625 bonov.