Cena povratnih vozovnic naj bi se gibala od 640 evrov naprej. Foto: EPA
Cena povratnih vozovnic naj bi se gibala od 640 evrov naprej. Foto: EPA

Letalska družba Air Serbia bo po več kot 30 letih ponovno vzpostavila direktne polete iz Beograda v Čikago. Prvič bo tja letela 17. maja 2023, polet pa bo trajal približno 11 ur. Vozovnice za povratne polete, ki so že v prodaji, naj bi bile na voljo od 640 evrov dalje.

Do 11. junija bodo letala airbus A330 iz Beograda v Čikago letela dvakrat na teden, ob sredah in sobotah. Od 12. junija pa trikrat na teden – ob ponedeljkih, sredah in sobotah.

"Prepričani smo, da bodo direktni poleti med Beogradom in Čikagom zelo pomembni ne samo za srbsko diasporo, ampak za celotno regijo širšega Balkana," je dejal regionalni direktor Air Serbia za Severno in Južno Ameriko George Petković, ki pričakuje veliko zanimanje za polete na tej povezavi.

Povezava pomembna za celotno regijo širšega Balkana

"Ob dobrih povezavah, ki jih ponuja Air Serbia, bi bila to lahko zanimiva destinacija tudi za tiste, ki načrtujejo nadaljevanje potovanja do drugih točk," je še dodal. S ponovno vzpostavitvijo poletov med Beogradom in Čikagom bo Air Serbia prek Beograda omogočila tudi dobre povezave med Čikagom in drugimi mesti v svoji mreži, med katerimi sta Ljubljana in Zagreb.

Air Serbia bo 9. decembra vzpostavila tudi direktni polet med Beogradom in Tianjinom, četrtim največjim mestom na Kitajskem, ki je od Pekinga oddaljen 130 kilometrov.