Ryanair v Italiji širi svojo mrežo poletov. Foto: Reuters
Ryanair v Italiji širi svojo mrežo poletov. Foto: Reuters

Ryanair je v torek podpisal petletno partnerstvo z mednarodnim letališčem Trst, imenovanim tudi Ronchi dei Legionari, s katerim so se zavezali, da bodo okrepili svojo prisotnost na tem letališču, saj so si postavili za cilj, da v enem letu iz Trsta oziroma v Trst pripeljejo pol milijona potnikov, poročajo italijanske agencije. Povečati želijo tako število notranjih kot mednarodnih poletov.

Irska nizkocenovna družba je tako na vozni red letalskih povezav iz Trsta od spomladi najprej dodala dve novi liniji – z Dublinom in Barcelono. Poleti v Barcelono so na njihovi spletni strani na voljo od konca marca, potekali pa bodo ob torkih in sobotah. V Dublin bo mogoče iz Trsta prav tako potovati od konca marca, in sicer ob sredah in sobotah.

"Dublin smo dodali, da lahko iz tega mesta pridem poleti k vam na počitnice," se je na novinarski konferenci pošalil predstavnik Ryanaira Eddie Wilson. Zadovoljni so tudi predstavniki letališča – izvršni direktor Marco Consalvo je dejal, da bo s tem dogovorom "letališče lahko spremenilo svoj profil potnikov".

Ryanair v italijanskem zračnem prometu opravi kar 40 odstotkov vseh poletov. "Ryanair mora biti naš strateški partner pri razvoju celotne regije Furlanija - Julijska krajina. Ne govorim le o razvoju turizma, ampak tudi poslovnih potovanj," je prepričan guverner te pokrajine Massimiliano Fedriga.

Irski nizkocenovnik iz Trsta leti od leta 2001.