Občine Velenje, Šoštanj, Šmartno ob Paki in Terme Topolšica so se skupaj lotile projekta – ustvarile so avtobusno povezavo med Velenjem in Logarsko dolino, ta bo omogočala prevoz do 10 koles. Bicikel bus, za katerega si strošek omenjene občine delijo, bo namenjen tako kolesarjem kot potnikom brez koles, cena prevoza za eno osebo iz Velenja do slapa v Logarski dolini bo 7,90 evra. Cena bo sicer odvisna od dolžine vožnje, prevoz koles bo brezplačen, rezervacije vozovnic pa ne bodo mogoče.

Z avtobusnega postajališča Velenje bo od 3. julija vsako julijsko in avgustovsko soboto in nedeljo odpeljal dvakrat dnevno – ob 7.15 in 12.00. Med Velenjem in slapom se bo avtobus ustavil na 14 postajališčih, med drugim v Šoštanju, Topolšici, Šmartnem ob Paki, Mozirju, Rečici ob Savinji, Ljubnem ob Savinji in Solčavi.

"Naš namen je tudi ponuditi udobno izkušnjo izleta brez stresne vožnje v avtomobilu, z manjšim ogljičnim odtisom, in spodbuditi k dejavnemu odkrivanju narave," so povedali na Mestni občini Velenje, poudarili pa so, da bodo, če bo zanimanje dovolj veliko, projekt nadaljevali in ga nadgrajevali tudi v prihodnje.

Mestna občina Velenje sicer tudi letos sodeluje pri Štrekna busu, ki vozi na relaciji med Velenjem, Gornjim Doličem, Mislinjo, Slovenj Gradcem, Otiškim Vrhom, Dravogradom in kopalnim jezerom v Labotu na avstrijski strani. Štrekna bus bo vozil tri mesece – od julija do septembra, ob sobotah, nedeljah in praznikih.