Ljubitelji belih strmin se bodo znova lahko spustili po slovenskem smučišču, ki se je zadnje sezone zapisalo med najmodernejše in najbolj priljubljene. Smučarski center Cerkno, ki ima načeloma 18 kilometrov urejenih prog, na prisojni strani Julijskih Alp nosi naziv naj smučišče v Sloveniji.

Odprtje smučarskega centra Cerkno bo potekalo v petek, 19. 2. 2021. Tako bodo med 9. in 16. uro obratovale štirisedežnica Brdo, vlečnica Dolina in dvosedežnica Grič.

Zagotovljeno je obratovanje vstopne postaje Brdo, obiskovalci pa bodo svoje smuči lahko preizkusili na štirih progah: Dolina 2, Grič 1, Brdo 6 in Brdo 7. Tudi najmlajši ne bodo prikrajšani in se bodo zimskih radosti lahko udeležili – obratoval bo tudi otroški trak.

Za dan odrasle brezskrbne smuke bo treba odšteti 33 evrov, otroci do šestih let pa bodo morali za vstop plačati en evro.

Smučanje bo mogoče le ob predložitvi negativnega izvida testa na koronavirus, ki je bil opravljen pri katerem koli pooblaščenem izvajalcu v Sloveniji. Testiranje pa na vstopni točki smučišča ne bo mogoče.