Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Test mora biti opravljen v Sloveniji in ne sme biti starejši od 24 ur. Za otroke do vključno 12. leta starosti, ki smučajo v spremstvu staršev, test ni potreben. Poraja pa se vprašanje, kje v teh dneh opraviti hitri test, saj testiranje na vstopnih točkah za zdaj izvaja le peščica smučišč.

"Pri nas na kraju samem ni mogoče opravljati testa. Mi imamo tukaj kot javno podjetje določene težave, tako da ne moremo teh testov kar tako naročati. Zato bi lahko delali samo z določenimi organizacijami, ki pa ta trenutek nimajo razpoložljivih kapacitet. Upam pa, da bo to s ponedeljkom, ko bo mogoče testiranje v vseh zdravstvenih domovih, za naše obiskovalce toliko lažje," je pojasnil Marko Rataj, pomočnik direktorja Marproma in vodja smučišča.

Sorodna novica Nekaj smučišč znova zagnalo naprave, nekatera bodo to storila šele v soboto

Na Golteh jim je uspelo ob spodnji postaji nihalke Žekovec organizirati testiranje s hitrimi testi, pri čemer je cena testa vključena v ceno smučarske vozovnice. Na Krvavcu jim denimo testiranj še ni uspelo organizirati, tako da lahko za zdaj na Krvavcu smučajo le tisti, ki s seboj prinesejo potrdilo o negativnem izvidu testa na novi koronavirus, poroča STA.

V gondoli največ dve osebi

Ob nadaljevanju smučarske sezone žičničarji smučarje prosijo, da spoštujejo zaščitne ukrepe, ki so veljali že do zdaj: medsebojna razdalja, obvezno nošenje mask in razkuževanje rok.

V kabinski žičnici se bosta lahko peljali največ dve osebi, ki ne pripadata istemu gospodinjstvu, druge žičniške naprave pa bodo lahko polovično zasedene, če ne gre za osebe iz enega gospodinjstva.

Odprli smučišča na Mariborskem in Areškem Pohorju