Stavka varnostnih delavcev bo prizadela predvsem terminal 5 in tovorne terminale na letališču Heathrow. Foto: Reuters
Stavka varnostnih delavcev bo prizadela predvsem terminal 5 in tovorne terminale na letališču Heathrow. Foto: Reuters

"Po zahtevi letališča, da zmanjšamo število potnikov, ki potujejo v obdobju predvidene stavke zaposlenih, smo morali na žalost narediti nekaj prilagoditev našega urnika," so sporočili iz British Airwaysa.

Letališče je od letalske družbe zahtevalo, naj zmanjša število potnikov za pet odstotkov, zaradi česar je prevoznik že prenehal prodajati vozovnice za velikonočni čas. Poleg tega nameravajo od 31. marca naprej odpovedati približno 32 poletov na letališče Heathrow in z njega na dan, poroča BBC.

V Združenem kraljestvu so na začetku aprila šolske počitnice, ki letos trajajo od 31. marca do 16. aprila, zato se v tem času povpraševanje po vozovnicah poveča.

Varnostni delavci letališča so velikonočno stavko zaradi nizkih plač napovedali že pred tednom dni. 1400 delavcev iz sindikata Unite namerava stavkati deset dni, med 31. marcem in 9. aprilom.

"Ne bomo dovolili, da bi te nepotrebne stavke vplivale na težko prislužene počitnice naših potnikov," so medtem sporočili z letališča Heathrow, ki namerava za čas stavke zaposliti dodatnih tisoč delavcev, vendar kljub temu opozarjajo, da bodo varnostni pregledi na letališču trajali dalj časa.

Zaradi stavk delavcev v letalstvu je bilo letos odpovedanih že več poletov v Franciji, številne polete so med današnjo stavko odpovedali tudi v Nemčiji.