Rok Petje iz zavoda za turizem, župan Janez Magyar in Leon Pintarič iz Gostilne Rajh. Foto: Mediaspeed
Rok Petje iz zavoda za turizem, župan Janez Magyar in Leon Pintarič iz Gostilne Rajh. Foto: Mediaspeed

Avgusta bodo na stolpu potekale romantične večerje z razgledom, ki jih bo pripravljala najboljša prekmurska restavracija, Gostilna Rajh, za prihodnje leto pa ob stolpu načrtujejo še postavitev 500 metrov dolge jeklenice (zip line).

Po oceni župana Janeza Magyarja bo jeklenica še dodatno povečala zanimanje za obisk Vinariuma in stolpu prinesla nove obiskovalce.

Foto: Mediaspeed
Foto: Mediaspeed

Hkrati se je občina lotila tudi priprave turistične strategije, kar je še en razvojni korak naprej in s tem prispevek k razvoju kraja in turistične panoge, ki sodi med najbolj dinamične in prinaša vedno nove izzive ter priložnosti.

Promocija lokalne gastronomije

Vinarium, najvišji razgledni stolp v Sloveniji, bo poleg tega avgusta gostil večerje z razgledom, ki sledijo konceptu petzvezdičnega doživetja za individualne goste.

Zavod za turizem in razvoj Lendava je k sodelovanju pri izvedbi povabil Gostilno Rajh iz Bakovcev, ki je uvrščena tudi v Michelinov gastronomski vodnik. Kot poudarjajo v zavodu, je namen dogodka ustvariti luksuzno doživetje z lokalnimi kuharskimi mojstri in lokalno pridelanimi sestavinami.

Večerja z razgledom se bo začela pred samim stolpom Vianrium, kjer bodo goste sprejeli v soju prižganih bakel in jih pogostili z aperitivom. Po prihodu vseh gostov na najvišje nadstropje stolpa sledi štirihodni meni. Za večerje je na razpolago 30 prostih mest, za katera so prepričani, da se bodo naglo zapolnila.

Foto: Mediaspeed
Foto: Mediaspeed

Nočitve v zidanicah

V sodelovanju z lastniki zidanic bodo pripravili tudi skupne pakete nočitve v zidanici in večerje na stolpu. Gostje lahko večerjo rezervirajo v dveh terminih, in sicer 12. in 13. avgusta, cena na osebo pa znaša 69 evrov.

Vinarium, ki je bil letos zaradi pandemije več kot dva meseca zaprt in ponovno obratuje od 23. maja, si je od odprtja do danes ogledalo več kot 414.000 obiskovalcev, predvsem iz Slovenije in sosednjih držav.

V času po majskem odprtju je opazen predvsem individualni obisk domačih gostov, v času počitnic pa tudi obisk družin in manjših skupin. Od januarja do junija letos so sicer njegovi upravljavci zabeležili za dve tretjini manj obiska kot v primerljivem obdobju lani.

Vinarium prazunje pet let obstoja