Stacey pravi, da ju je z Willom tretji otrok še bolj povezal. Foto: Daily Mail
Stacey pravi, da ju je z Willom tretji otrok še bolj povezal. Foto: Daily Mail
Najmanjša mama na svetu
Najmlajši Malachi je ob rojstvu meril le 12,7 centimetra. Foto: Daily Mail

36-letno Stacey iz Kentuckyja v ZDA so zdravniki svarili, da lahko zaradi nosečnosti umre, saj bi lahko otrok v maternici zrasel prevelik in bi ji poškodoval nekatere notranje organe, tudi srce. Gospa Herald pa je brez večjih težav na svet spravila že tri otroke.

Skupaj z možem Willom, ki je visok 175 centimetrov, že razmišljata o novem dojenčku. Stacey je povedala: "Trije otroci so dovolj za zdaj, vendar bi v prihodnosti lahko imela še kakšnega," in dodala: "Prisluhneva zdravnikom in jih spoštujeva, vendar vedno nimajo prav. Tako sva na koncu naredila to, kar sva mislila, da je najboljše."

Bolezen podedovala dva otroka
Čeprav so tako otroci kot mati preživeli porode, pa ni šlo brez zapletov. Najmlajši izmed otrok, fantek Malachi, je podedoval mamino bolezen tako kot tudi najstarejša hčerka Kateri, dveletna hči Makya pa je normalne velikosti. Malachi se je rodil s pomočjo carskega reza in je imel resne težave z dihanjem. "Na srečo se je rodil, ne da bi si zlomil kakšno kost, kar je pogosto za ljudi, kot sem jaz, saj imamo zelo krhke kosti," je povedala mama.

Novorojenček, ki je ob rojstvu tehtal le dober kilogram, je moral več kot pol leta preživeti v bolnišnici. Pri 17 dneh je prvič resno zbolel, nato pa se je ponovilo pri štirih tednih, ko so mu morali operirati kilo. Stacey je povedala, da se mu je enkrat celo ustavilo srce in sta z možem mislila, da ne bo preživel: "Ampak, hvala Bogu, so ga zdravniki rešili. To je bil za naju čudež."

Fantek se je rodil novembra, domov pa so ga odpustili šele prejšnji mesec, ko si je dovolj opomogel in zrasel. Doma zanj čez dan skrbi mati, saj je oče v službi. Stanovanje so prilagodili tako, da lahko iz svojega vozička vse doseže in poskrbi za svoje tri otroke. Težave se pojavljajo predvsem pri Makyji, ki jo Stacey fizično težko obvladuje, saj je hčerka večja in močnejša od nje.