Cerkveni zvonovi so moškega rešili. (Fotografija je simbolična.) Foto: Pixabay
Cerkveni zvonovi so moškega rešili. (Fotografija je simbolična.) Foto: Pixabay

Policija je v nedeljo zjutraj rešila 90-letnega moškega iz protestantske cerkve, potem ko je okoli tretje ure zjutraj po lokalnem času pozvonil na cerkvene zvonove kot klic na pomoč.

Oskrbovanec lokalnega doma za starejše je v soboto zvečer obiskal dogodek v cerkvi. Potem ko se ob 20.30 ni prijavil v domu, so ga zaposleni prijavili kot pogrešanega. Po policijski izjavi so ga opisali kot "izjemno zanesljivega in osredotočenega".

Policija je začela preiskavo v bližini cerkve in običajnih zbirališč stanovalcev domov za starejše, pogrešanega pa jim ni uspelo najti.

Dežurnega policista je ob 3.15 zmotil zvok cerkvenih zvonov, zaradi česar je v cerkev poslal patruljo. Ta je navezala stik z moškim v cerkvi in se z njim pogovarjala skozi zaprta vrata. Na koncu so poklicali župnika, da odklene cerkev, in ta je osvobodil ujetega moškega.

Po navedbah policije je ujeti dejal, da se je udeležil cerkvenega dogodka, kot je bilo načrtovano, nato pa se je znašel ujet v cerkvi, potem ko so jo zaklenili. Po dolgem iskanju mu je uspelo najti napravo, ki upravlja zvonove, in jo aktivirati.

Policija je sporočila, da je starejšega občana čilega in zdravega prepeljala v dom za starejše.