Brad Ryan in njegova babica Joy sta se leta 2015 odpravila na popotovanje po vseh 63 nacionalnih parkih Združenih držav Amerike. Dvojica se je za to odločila, ker je 93-letnica vnuku povedala, da obžaluje, kako malo je potovala v življenju, njene sanje pa so bile, da bi enkrat le videla goro.

Sprva sta odpotovala v nacionalni park Great Smoky Mountains, tam pa se je rodila ideja za celoten podvig, 41-letnik je odprl tudi stran na platformi GoFundMe, da je zbral denar za prihodnje izlete. "Kamor koli pogledaš, vidiš nekaj lepega. Niti dve stvari si nista podobni," je pustolovka dejala med njuno odisejado, ki prvotno ni imela tako obširnega načrta, trajala pa je kar osem let – za dve leti jima je načrte prekrižala pandemija covida-19, takrat sta le upala, da jima ne bo "zmanjkalo časa".

Pustolovščino sta sklenila s prihodom v nacionalni park Ameriške Samoe. "Je edini nacionalni park v ZDA južno od ekvatorja in naš najbolj oddaljen park," je Ryan objavil na družbenih omrežjih, kjer je za dokumentiranje podvigov vzpostavil stran Grandma Joy's Road Trip, in dodal, da je bila pot do tja dolga, a si ne bi mogla izbrati bolj "epskega kraja za konec tega epskega poglavja".

Njegova babica se je tako zapisala v zgodovino kot najstarejša živa oseba, ki je obiskala vsak nacionalni park v ZDA, njen dosežek pa se mu zdi pravi čudež. "Premagala sva zmotne predpostavke o staranju in njegovih omejitvah. Premagala sva finančne in logistične omejitve," je povedal. "Ne pustite, da vam nekdo reče, da ste prestari, da tega ne morete narediti. Samo pokažite jim sredinca in pojdite naprej," je modro poudarila Joy, poroča BBC.

Med potovanjem sta doživela veliko dogodivščin, Joy je predvsem bila navdušena, da je videla, kako medvedi lovijo ribe, najlepše spomine pa naj bi sicer ustvarila prav med vožnjo v avtomobilu, kjer sta se pogovarjala predvsem o svojih življenjih. Narodni park Ameriške Samoe je poudaril, da je šlo v njunem primeru za zdravljenje in spravo. Ko sta se Bradova starša pred okoli 21 leti ločila, sta se namreč z Joy oddaljila, prvič sta se spet videla leta 2008. Čez leta sta se potem počasi spet zbližala in na koncu odšla na pustolovščino življenja.

Za svoj dosežek sta oba prejela certifikat, trenutno pa se dinamični duo potika po narodnih parkih v Keniji.