Navdušen v Parizu. Foto: AP
Navdušen v Parizu. Foto: AP
Sorodna novica Jackie Chan z olimpijsko baklo na Kitajskem zidu

V Parizu so se začele paraolimpijske igre, še pred otvoritveno slovesnostjo pa je po Parizu potovala tudi paraolimpijska bakla.

70-letni kaskader je pozdravljal zbrane. Foto: AP
70-letni kaskader je pozdravljal zbrane. Foto: AP

To je v svoje roke 28 ur pred odprtjem dobil tudi igralec Jackie Chan. Nasmejani zvezdnik je plamen v beli trenirki in znamenitih črnih očalih ponesel po pariških ulicah.

Ko se je sprehajal skozi mesto luči, je 70-letni kaskader in umetnik borilnih veščin navdušeno mahal množici na obeh straneh ulice.

Poleg Chana, ki je sicer leta 2022 med zimskimi olimpijskimi igrami v Pekingu baklo ponesel na Kitajski zid, sta pri štafeti bakle sodelovala tudi plesalec in koreograf Benjamin Millepied ter francoska igralka Elsa Zylberstein, poroča People.

Več kot 4000 športnikov s telesnimi, vidnimi in intelektualnimi okvarami se je sprehodilo tudi po Elizejskih poljanah

Podobno kot otvoritev olimpijskih iger tudi slovesnost ob začetku paraolimpijskih iger ni potekala na stadionu, kot je tradicija. Več kot 4000 športnikov s telesnimi, vidnimi in intelektualnimi okvarami se je tako na paradi sprehodilo po Elizejskih poljanah do Place de la Concorde v središču Pariza.

V 11 dneh se bodo tekmovalci pomerili v 22 športih. Tekmovanje se je začelo s podelitvijo prvih kolajn za namizni tenis, tekvondo in kolesarjenje na stezi. Zaključna slovesnost paraolimpijskih iger bo 8. septembra.