16. izvedbo Slovenske polke in valčka bo povezoval Andrej Hofer. Foto: Žiga Culiberg
16. izvedbo Slovenske polke in valčka bo povezoval Andrej Hofer. Foto: Žiga Culiberg

Največji festival narodno-zabavnih viž pri nas si lahko s pomočjo MMC-ja in z malo sreče ogledate tudi vi, če le pravilno odgovorite na nagradno vprašanje ter vas izžreba računalnik. Pet srečnežev bomo nagradili s po dvema vstopnicama za ogled prireditve, ki bo v Marmorni dvorani Gospodarskega razstavišča v petek, 9. aprila, ob 20. uri.

Nagradna igra poteka do 2. aprila do 12. ure, nagrajenci pa bodo o nagradi obveščeni po telefonu. Vstopnice boste lahko prevzeli na dan prireditve na blagajni Gospodarskega razstavišča med 15.15 in 19.15.

Nagradno vprašanje:
Kdo je na festivalu Slovenska polka in valček slavil leta 2009?

a) Modrijani.
b) Ansambel Spev.
c) Ansambel Roka Žlindre.

Odgovore pošljite na elektronski naslov mmc-info@rtvslo.si, pripišite pa tudi svoje osebne podatke in telefonsko številko.

Vsi tisti, ki pri žrebu ne boste imeli sreče, si lahko vstopnice priskrbite prek spleta ali na dan prireditve med 15.15 in 19.15 na blagajni Gospodarskega razstavišča.

Kdo bo letošnji kralj polke in valčka?
Gledalci v dvorani, pa tudi tisti, ki boste prireditev spremljali v neposrednem prenosu na 1. programu TV Slovenija, boste slišali 14 skladb tekmovalnih ansamblov, in sicer Lisjake, Taprave falote, ansambel Donačka, Rudija Šantla in Šank kvintet, ansambel Iskrice, Pajdaše, Zapeljivke, ansambel Veseli svatje, Domna Kumra s prijatelji, Nove spomine, Štajerske barone, ansambel Naveza, skupino Zaka' pa ne in ansambel Vihar.

V šovprogramu se bo predstavilo kar pet spremljevalnih skupin - lanski zmagovalci, ansambel Roka Žlindre, poleg njih pa tudi Golte, Zlati muzikanti z Ireno Vrčkovnik, Štajerskih 7 z Nuško Drašček ter legendarni dolenjski ansambel Franca Miheliča, ki letos slavi 40 let.