Nogometni navdušenec nogometa nikoli ne bo zares opustil. Foto: Reuters
Nogometni navdušenec nogometa nikoli ne bo zares opustil. Foto: Reuters

Peter Webster je že več desetletij velik navdušenec nad nogometom, pri svojih 80 letih pa se je odločil, da je prišel čas, da na tekmah neha igrati.

Sicer rojen v Angliji, je nekdanji jeklar začel nogomet tekmovalno igrati šele pri 15 letih, saj je hodil v šolo, kjer je prevladoval ragbi. Leta 1948 preselil v Wales, kjer je živel od 20. do 30. leta, tam pa je v valižanski ligi igral za kar nekaj ekip.

Na začetku 80. let prejšnjega stoletja pa se je z ženo Moiro in tremi otroki preselil v avstralski Wollongong, kjer bo z nogometnim klubom Wollongong's Fightree odigral še zadnjo igro. "Že nekaj časa sem slutil, da k igri ne prispevam toliko, kot sem nekoč," je priznal. Poleg nogometne kariere pa bo končal tudi poslanstvo oskrbnika kluba, poroča BBC.

Za svojo zadnjo tekmo, ki jo bodo igrali proti vodilnim v ligi, pa si želi, da mu nasprotniki ne bi prizanašali. "Ko igraš prva leta, se v nedeljo zbudiš ves v modricah, ki pa izginejo do ponedeljka. Zdaj je ponedeljek, preden modrice sploh začutim, šele naslednjo soboto pa izginejo," je pripomnil ob odločitvi, da bo kariero kot nogometaš končal.

Ker si je v kraju, kjer živi že zadnja desetletja, ustvaril legendaren sloves, se po njem imenuje tudi tekmovanje: The Peter Webster Cup.

Zdaj bo imel več časa za druge stvari

Webster meni, da je njegovo dolgo življenje mogoče pripisati temu, da nikoli ni nehal igrati nogometa. Čeprav je nekoč tekel in kolesaril, je zdaj kot dnevna telesna dejavnost sprehajanje vnukinjinega psa.

Čeprav je priznal, da ne ve, kako se bo počutil po zadnji odigrani tekmi, se veseli, da si bo lahko ogledal več tekem, na katerih bosta igrala njegov vnuk in vnukinja. Prav tako upa, da bo še vedno od časa do časa zopet brcal žogo s člani svojega nekdanjega kluba. Več prostega časa pa se veseli tudi njegova žena, ki pričakuje, da bo zdaj lahko postoril več okoli hiše.