Chirac je potegavščino sprejel s smehom. Foto: Reuters
Chirac je potegavščino sprejel s smehom. Foto: Reuters
Stephen Harper
Chirac je mislil, da ga je poklical novoizvoljeni premier Stephen Harper. Foto: EPA

Radijski tandem, znan pod imenom Zakrinkana maščevalca, je francoskega predsednika pošteno speljal na led, saj Chirac potegavščine ni prepoznal. Šele ko sta mu razkrila šalo, se je po mnenju voditeljev pošteno zakrohotal in jima za to čestital.

Marc-Antoine Audette in Sebastien Trudel delata na najbolj poslušani radijski postaji v Kanadi - CKOI-station. Na repertoarju njunega dela je mnogokrat tudi kakšna potegavščina, vendar pa sta tokrat prvič poklicala kakšnega predsednika države. Moderatorja sta dejala, da sta navdušena, da je šala uspela.

Chirac pohvalil odnose
Povedala pa sta še, kako se je Chirac odzval na njun klic. "Rad bi vam čestital za zmago na volitvah. Francija in Kanada sta v zelo dobrih odnosih in prepričan sem, da bomo še naprej sodelovali v dobrem duhu," je dejal Chirac v pogovoru z namišljenim novim kanadskim premierjem Stephenom Harperjem.

Toda v nadaljevanju pogovora je Audette Chiracu dejal, da je razočaran nad pisanjem francoskih časopisov, saj naj bi ga po izvolitvi prikazali v zelo slabi luči. Chirac je zatrdil, da se časopisov ne da nadzorovati pri njihovem pisanju, ne v Franciji ne v Kanadi, na koncu pa je kanadskega premierja povabil na obisk v Francijo.

Po razkritju šale naj bi Chirac moderatorjema dejal, da naj ju ne skrbi glede njegovih besed, saj imata Francija in Kanada res dobre medsebojne odnose, in da je prepričan, da bodo takšni tudi ostali.

Zakrinkana maščevalca sta do zdaj med drugim potegnila Tigerja Woodsa, Bona, Donalda Trumpa, Paula McCartneyja in Janet Jackson.