Foto:
Foto:
Poskusite lahko tudi pečene zelene paradižnike, zelene paradižnike v juhi, pito iz zelenih paradižnikov ...

To lastnost paradižnikov so odkrili v njihovem "rojstnem kraju" na Galapaškem otočju v Tihem oceanu.

Opazili so, da se želve, ki uživajo črne paradižnike, parijo pogosteje kot tiste, ki jedo rdeče. Vendar pa zaenkrat ni dokazov, da vplivajo tudi na ljudi.

Nova vrsta paradižnikov, ki so jo vzgojili v Španiji posebej za britanski trg, je poleg tega tudi zelo zdrava, saj vsebuje veliko vitamina C in antioksidante.

Raziskovalci so izvedli nekaj poskusov v 30 britanskih trgovinah. To se je izkazalo za zelo dobro poslovno potezo, predvsem za prodajalce.

Ogromno ljudi se je zanimalo za to vrsto zelenjave in je prodaja črnih paradižnikov prinesla zelo presenetljive in dobre rezultate. Tako jih danes prodajajo še v stotih podružnicah te trgovinske verige.

Sicer pa poznamo več vrst črnega paradižnika. Ta vrsta paradižnikov potrebuje od 80 do 90 dni, da dozori in je sadež, pripravljen za uživanje.

Poleg črnega na trgu najdemo tudi več vrst belega in zelenega paradižnika. Zelen je prepoznaven predvsem po svojem vonju in sladkobi, bele sorte pa po sočnem in izjemnem okusu.

Po poročanju trgovcev, ki prodajajo "drugačne" vrste paradižnika, so ljudje pogosto v dvomu, da bi poskusili nove vrste, a ko se enkrat odločijo, tisti, ki ga poskusijo, po navadi povedo, da je okus teh sort bolj poln in bogat.