Foto: Reuters
Foto: Reuters

Na izrazito katoliških Filipinih je še vedno pomemben del vsakdanjega življenja povezan z Rimskokatoliško cerkvijo, duhovniki pa imajo veliko dela z blagoslavljanjem stavb, domov in podobnega. Vsako leto, na god svetega Frančiška Asiškega (4. oktober), ki je tudi zavetnik živali, pa v Manili priredijo tudi blagoslov hišnih ljubljenčkov, saj so njihovi lastniki prepričani, da to živalci pomaga ostati zdrava.

A letos takšnega množičnega druženja lastnikov in njihovih ljubljenčkov – pa četudi na prostem – zaradi ukrepov za omejitev širjenja novega koronavirusa ni bilo mogoče izvesti, zato so ga priredili nekoliko drugače: lastniki so svoje kužke, muce, ptičke, ribice in druge pripeljali v svojih avtomobilih, nato pa se je duhovnik sprehodil od avtomobila do avtomobila in jih blagoslovil.

"Za nas je zelo pomembno, da so naši ljubljenčki blagoslovljeni, saj so del naše družine in jim želimo vse najboljše, predvsem pa, da bi ostali zdravi. Zato smo prišli sem, da bi dobili blagoslov," je za Reuters dejala ena izmed udeleženk dogodka, Arlene Pedron, ki je prišla s svojim dve leti starim zlatim prinašalcem.