Kim večkrat obišče različne tovarne. Foto: Reuters
Kim večkrat obišče različne tovarne. Foto: Reuters

Center deluje v okviru ministrstva za živila in dnevne potrebe in se ga je zato prijel vzdevek "Kimov modni salon", pišejo tudi mediji. V katalogu novih oblačil so predstavljeni ženski kostumi po zgledu priznane francoske modne hiše Chanel, ki pa imajo novost odstranljive rokave , in ročne torbice, ki spominjajo na Guccijeve, le mnogo cenejše so. Žensko modo so tuji poznavalci primerjali z "modnimi smernicami iz 90. let na Kitajskem".

Pri moških pa kot uspešnico predstavljajo moške jakne, ki so kot nalašč za zunanje dejavnosti, kot so "jadranje, pohodništvo in raziskovanje na prostem". Njihova dodatna kakovost pa je dejstvo, da se ta oblačila lahko tudi zaužijejo.

Med preizkušanjem čevljev v tovarni obutve. Foto: Reuters
Med preizkušanjem čevljev v tovarni obutve. Foto: Reuters

Da, zaužije. V katalogu je namreč zapisano, da so oblačila izdelane iz "umetnega materiala, v katerem so tudi sledi beljakovin, aminokislin, sadnega soka, magnezija, železa in kalcija", zato si lahko v nujnih primerih z zaužitjem jakne ljudje potešijo najhujšo lakoto. Nekaj posebnega so tudi rokavi omenjenih moških športnih jaken, saj gre za "inteligentne rokave, ki zaznavajo zdravstveno stanje človeškega telesa".

Predstavljeni so tudi manekeni in manekenke s prenosnimi telefoni v rokah in kolekcija moških torbic, ki naj bi bile po trditvah nekega britanskega turističnega vodiča v Pjongjangu trenutna uspešnica.