Kozliček se je skotil pred dobrim mesecem, njegova ušesa pa že zdaj merijo kar 54 centimetrov v dolžino. Njegov lastnik ga kljub očitni podobnosti ni poimenoval po slončku Dumbu, temveč se je odločil za drugo zvezdo sveta risank in kozlu dal ime Simba.

Mohamad Hasan Narejo, kozjerejec iz Karačija, namerava Simbo prijaviti v Guinnessovo knjigo rekordov kot "najboljšo kozo vseh časov", vendar še ni jasno, ali mu bo namera uspela, saj za zdaj še nimajo kategorije za kozo z najdaljšimi ušesi.

Ne glede na knjige rekordov je kozliček že zdaj postal precej slaven, saj se njegove fotografije širijo na družbenih omrežjih, o njem pa pišejo svetovni mediji. Narejo želi Simbo uveljaviti kot simbol kozjereje in ponesti ime Pakistana kot najboljše dežele v tej disciplini, poroča BBC.

"V od 10 do 12 dneh po skotitvi se je že pojavljal v nacionalnih in mednarodnih medijih ter zmagal na lepotnem tekmovanju. V 30 dneh je postal tako priljubljen, da bi celo slavna osebnost potrebovala od 25 do 30 let, da bi dosegla to raven slave," je povedal ponosni lastnik.

Spotikanje ob lastna ušesa

Poleg slave pa tako dolga ušesa Simbi prinašajo tudi precej preglavic. Kozliček se namreč kar naprej spotika obnje, zato je lastnik izdelal poseben snemljiv pas, s katerim mu lahko ušesa pripne na hrbet.

Simba vzbuja tudi precej pozornosti in zavisti pri rivalskih kozjerejcih, zato se je Narejo zatekel k molitvi, da bi od kozla "odgnal zlo". Prav tako je Simbo po tradiciji prednikov opremil s črnim trakom, na katerem so zapisani verzi iz Korana, še poroča Guardian.