Gledalci so menili, da gre za poseben učinek. Foto: EPA
Gledalci so menili, da gre za poseben učinek. Foto: EPA

Novi film o superjunaku Batman (The Batman), v katerem je glavno vlogo prevzel Robert Pattinson, je premierno noč doživel tudi v Austinu. A v glavnem mestu ameriške zvezne države Teksas je gledalsko izkušnjo popestril poseben "častni" gost.

Batmana je tokrat utelesil Robert Pattinson. Foto: EPA
Batmana je tokrat utelesil Robert Pattinson. Foto: EPA

Ker se je občinstvo prepustilo filmu o Bruceu Waynu, čigar največji strah so bili sprva netopirji, je sprva mislilo, da je leteči sesalec del posebnih filmskih učinkov. Kmalu so ugotovili, da ne gre za umetnino, ki posnema življenje, ampak da po kinodvorani dejansko leti netopir.

Vodstvo kinodvorane Moviehouse & Eatery je film prekinilo, zaposleni pa so žival večkrat poskusili ujeti, a neuspešno. Netopirja so ujeli šele za to izurjeni ljudje, nihče pa ni bil poškodovan, je poročal People.

Obiskovalcev incident ni zmotil

Čeprav je vodstvo zaradi prekinitve obiskovalcem ponudilo vračilo denarja, se je večina članov občinstva odločila, da kljub pripetljaju vseeno ostane in si film ogleda do konca – netopirjeva družba ob gledanju Batmana namreč ni pogosta.

Direktorica kina Heidi Denosicer sicer meni, da je leteče bitje nekdo izpustil kot del potegavščine. Da se v prihodnosti tovrstni dogodek ne bi ponovil, naj bi okrepili varnost in pred vstopom v dvorano še dodatno preverili torbe strank.