Sproščena Meghan med obredom. Foto: Reuters
Sproščena Meghan med obredom. Foto: Reuters
Kraljevi par so z obredom počastili novozelandski domorodci v tradicionalnih oblačilih. Foto: Reuters

Maori so zanju izvedli tradicionalni obred, imenovan hongi, v katerem se prišleki s starešinami ljudstva seznanijo tako, da staknejo čela in nosove. Obred so popestrili še s plesom in petjem.

Na letališču je kraljevi par sprejela predsednica novozelandske vlade Jacinda Ardern, nato pa so se skupaj odpravili na posestvo generalne guvernerke Nove Zelandije Patsy Reddy, kjer so zanju pripravili še uradni sprejem.

Par je obiskal tudi Spominski park v Wellingtonu (National War Memorial Park), kjer sta na grobnico neznanega padlega vojaka položila venec.

Pozneje sta se udeležila še prireditev ob 125-letnici volilne pravice za ženske na Novi Zelandiji, kjer sta bila vojvodinja in princ tudi častna govornika. Vojvodinja je Novi Zelandiji in njenim državljanom čestitala, da so pred 125 leti postali prva država, ki je ženske spoštovala kot enakovredne državljanke. "Pri volilni pravici ne gre le za to, kar omogoča, temveč tudi za to, kar simbolizira," je dejala.

Meghan Markle je na obisku okoli vratu nosila tradicionalno ogrlico novozelandskih domorodcev, nad prelepo vojvodinjo pa so bili še posebej očarani otroci, ki so kraljevi par pričakali na mestu sprejema.

V sklopu svoje 16-dnevne turneje je kraljevi par obiskal tudi Tongo, Fidži in Avstralijo.