Jakno je v filmu Vojna zvezd: Imperij vrača udarec iz leta 1980 nosil Harrison Ford. Foto: Getty Images
Jakno je v filmu Vojna zvezd: Imperij vrača udarec iz leta 1980 nosil Harrison Ford. Foto: Getty Images

Na dražbi bo poleg jakne še nekaj predmetov, ki bodo razveselili oboževalce sage Vojna zvezd. Med drugim se bo znašel znameniti svetleči meč, ki ga je v vlogi Anakina Skywalkerja v filmu Maščevanje Sitha (2005) vihtel Hayden Christensen. Zanj naj bi bili zbiratelji pripravljeni odšteti okoli 100.000 evrov.

Za čelado t. i. Stormtrooperja iz filma Vojna zvezd: Novo upanje iz leta 1977 dražbena hiša pričakuje okoli 65.000 evrov, za čelado Vojaka imperija iz lanskega dela franšize Poslednji Jedi pa naj bi iztržili nekaj več kot 50.000 evrov, so navedli v dražbeni hiši.

Po poročanju BBC-ja so junija pištolo, ki jo je Ford kot Solo uporabil v filmu Jedijeva vrnitev (1983), na dražbi v New Yorku prodali za malo manj kot 471.000 evrov.

Na dražbo kar 600 zbirateljskih predmetov
Zgoraj omenjeni predmeti iz Vojne zvezd so le nekateri od 600 zbirateljskih predmetov, ki jih bodo ponudili na dražbi v Londonu. Med njimi bodo po napovedi dražbene hiše nekateri "ikonični kinematografski artefakti današnjega časa". Denimo električna rolka, ki jo je Michael J. Fox oziroma junak Marty McFly uporabljal v drugem delu znanstvenofantastičnega filma Nazaj v prihodnost (1989), in kostum Edwarda Škarjerokega, ki ga je v filmu iz leta 1990 nosil Johnny Depp.

Med zanimivejšimi bo tudi oblačilo, ki ga je Brad Pitt nosil kot Tyler Durden v Klubu golih pesti (1999), ter kapa z logotipom podjetja Shrimp Forresta Gumpa (1994), ki ga je igral Tom Hanks.