Žirafec Rheinhold je brez večjih težav prestal kar deseturno vožnjo iz živalskega vrta Sosto na Madžarskem. Foto: ZOO Ljubljana/Irena Furlan
Žirafec Rheinhold je brez večjih težav prestal kar deseturno vožnjo iz živalskega vrta Sosto na Madžarskem. Foto: ZOO Ljubljana/Irena Furlan

Reinhold, ki se je skotil 11. aprila 2002 v živalskem vrtu Ausburg v Nemčiji, nato pa od svojega drugega leta živel v živalskem vrtu Sosto na Madžarskem, je za zdaj še ločen od drugih žirafjih samcev, se pa med seboj vidijo, ovohavajo in ližejo z jeziki, pojasnjujejo v živalskem vrtu Ljubljana in dodajajo, da se bo Rheinhold počasi in s čim manj stresa navadil na novo okolje, se spočil od dolge poti ter počasi spoznal druge žirafe.

Obiskovalci žirafca, ki pripada podvrsti rothschildska žirafa (tej podvrsti pripadajo tudi Rastko, Maks in Cvetko, Gal pa je mrežasta žirafa), lahko že zdaj vidijo, in sicer skozi stekleno okno podesta. Lahko ga je prepoznati, še pravijo v živalskem vrtu, saj je Rheinhold bistveno temnejši od drugih, poleg tega pa je skoraj en meter višji od drugih samcev - v višino tako meri okoli štiri metre in pol.

Rheinhold bo še nekaj časa ohranil svoje izvorno ime, prav tako pa ga bodo še nekaj časa nagovarjali z usmeritvami v madžarskem jeziku, saj je delo z novimi živalmi tako za začetek lažje, so v sporočilu za javnost pojasnili v živalskem vrtu in dodali, da se žirafji samec v novem okolju dobro počuti, je zelo miren, vodljiv ter ima odličen tek.