Britanci so bolj zapravljivi kot Britanke. Foto: epa
Britanci so bolj zapravljivi kot Britanke. Foto: epa
London velja za eno najdražjih mest.
Pogled na britanski parlament. Foto: epa

Zavarovalnica Prudential je objavila izide o finančnem stanju Britancev. Stroški za stanovanje, prehrano in oblačila predstavljajo tretjino skupnega zneska, plačilo davkov pa eno petino.

Tudi za prosti čas Britancem ni žal odšteti denarja, zanj skupno porabijo nekaj manj kot 300.000 funtov. Kot je izjavil predsednik zavarovalnice Angus Maciver, sta v življenju vsekega človeka gotovi dve stvari: plačevanje davkov in smrt.

Raziskava tudi razkriva, da dajo moški v Veliki Britaniji 30 odstotkov več denarja v dobrodelne namene kot pripadnice nežnejšega spola.

Kar se tiče zapravljanja za nočno življenje, pa so Britanci daleč pred Britankami, saj zanj porabijo 98.000 funtov, kar 40 odstotkov več kot ženske. Moški tudi zapravijo 2,5-krat več denarja za elektronske naprave, dvakrat več za hobije in šport in 66 odstotkov več za jeklene konjičke.

Skupni stroški povprečnega moškega znašajo 1,7 milijona funtov, kar je 21 odstotkov več kot ženske, ki povprečno zapravijo 1,4 milijona funtov.

Britanska prestolnica je najdražje mesto v Veliki Britanji, saj povprečni Londončan v svojem odraslem življenju zapravi kar dva milijona funtov.