Archie nima tako lepih čopkov dlake, kot jih ima ta kitajski goli pes, ki je prejel nagrado za najlepšega psa na neki razstavi. Foto: EPA
Archie nima tako lepih čopkov dlake, kot jih ima ta kitajski goli pes, ki je prejel nagrado za najlepšega psa na neki razstavi. Foto: EPA
Donald Trump
Za večletnega zmagovalca med najgršimi psi, po imenu Sam, si je vzel čas celo mogotec Donald Trump. Foto: EPA

Zmagovalec je postal kužek po imenu Archie, ki je pasme kitajski goli pes.

Archie je skoraj brez dlake na telesu, z izjemo bele irokeze na vrhu glave. Ima le štiri zobe, jezik pa mu neprestano visi iz gobčka. Po celem telesu ima lise.Archieju bi se zmaga kaj kmalu izmuznila, saj je bila konkurenca huda in tudi občinstvo ni navijalo zanj. Do trenutka, ko je pokazal svoj trebuh, poln lisastih madežev. Takrat so vsi v dvorani začeli vzklikati: "Archie, Archie!" In tako je osvojil prvo mesto v kategoriji nagrših čistokrvnih psov na svetu. Za nagrado je prejel medaljo, tisoč dolarjev in veliko košaro za spanje.

Rojen pod srečno zvezdo
"Nismo verjeli, da bo res zmagal, hoteli smo le malo zabave," je povedala njegova lastnica. Archie je rojen pod srečno zvezdo, saj so ga neznanci zapuščenega našli na cesti in odpeljali v zavetišče, kjer je bil že na seznamu za evtanazijo. Potem pa ga je posvojila družina Peoples - in to še preden ga videla. "Bila sem malo začudena, ko sem ga prvič zagledala, saj sem pričakovala tipičnega psička, s katerim se igraš in ga ljubkuješ. A nikoli nismo obžalovali, da smo ga vzeli," je zatrdila Heather Peoples.

Gostil ga je sam Donald Trump
Archijev predhodnik, ki je bil tako grd, da je zmagoval več let zapored, se je srečal celo z Donaldom Trumpom, njegova slava pa je segla vse do Japonske.