Dolores se je v četrtek prvič pokazala javnosti. Foto: BBC
Dolores se je v četrtek prvič pokazala javnosti. Foto: BBC
Kaj bi naredili s 115 milijoni evrov?

46-letna srečnica se je takoj, ko so objavili njeno ime, skrila pred mediji, zdaj pa se je pojavila v irski državni loteriji v Dublinu, da bi ji izročili ček za rekordnih 115 milijonov evrov.

Takoj, ko je izvedela, da je postala novopečena bogatašinja, je zapustila mesto Limerick, v katerem živi, in nekaj dni prebivala v nekem hotelu v Corku.

Predstavnik irske loterije je povedal, da so zelo ponosni, da so prav oni izplačali rekordno vsoto in da je Dolores, mati šestih otrok, dobra in poštena ženska. Na tiskovni konferenci so ji nato izročili ogromen ček v vrednosti 115 milijonov evrov in šopek cvetja, prisotni pa so tudi nazdravili s kozarcem šampanjca.

Dolores je ostala brez besed
Dolores pa ni hotela govoriti o ogromnem dobitku, ki je šel prav v njene roke. Namesto nje je izjavo zbranim novinarjem podal njen pravni zastopnik David Sweeney, ki je dejal: "Dolores je seveda povsem iz sebe. Zaveda pa se, da bo šele čez nekaj časa na svoji koži občutila vse posledice, ki jih bo v njeno življenje prineslo toliko denarja. Do tega dogodka je Dolores imela mirno in srečno življenje v krogu svoje družine, sorodnikov in prijateljev. Njena želja je, da se njeno življenje čim prej vrne v stare tirnice." Ob tem pa je še pozval medije, naj spoštujejo Doloresino zasebnost.

Irska loterija sprva sploh ni imela dovolj denarja, da bi ji lahko v celoti izplačala tako veliko vsoto. Dolores je sicer pravilno uganila 5 številk od 1 do 50 in dve dodatni številki od 1 do 9.

Rekordi, rekordi ...
Do zdaj je bil najvišji dobitek v Evropi izplačan maja v Italiji, ko se je bančni račun srečneža povečal za 105 milijonov evrov. V ZDA pa so v igri Powerball leta 2002 izplačali do zdaj najvišji dobitek v zgodovini iger na srečo na sploh, saj je Andrew Whittaker zadel kar 315 milijonov ameriških dolarjev (skoraj 255 milijonov evrov).